يکي از قديمي ترين و بزرگترين سازندگان شير برقي در جهان شرکت ODE ايتاليا مي باشد . در اينجا ابتدا ميخواهيم مختصري درباره شرکت شير برقي ODE ايتاليا صحبت کنيم و سپس درباره خود شير برقي .
ODE ازسال 1960 شروع به توليد و ساخت شيرهاي برقي با طرح هاي بسيار خاص براي توليد کنندگان و فروشندگان سيستم هاي تکميلي صنعتي نموده و به لحاظ دارا بودن ويژگي هاي اساسي ، کيفيت برتر و قابليت اطمينان از پيشگامان اين صنعت مي باشد.
ODE با بيش از 54 سال سابقه در طراحي و توليد شيرهاي برقي توسعه و گسترش چشمگيري در ارائه طرح هاي جديد و بسيار ويژه جهت جلب رضايت سازندگان و توليد کنندگان ماشين هاي قهوه ، کارواش ، اتوماسيون ، صنايع دارويي و پزشکي ؛ صنايع غذايي ، نوشابه ، آب و مواد شيميايي دارد. ODE در تمامي کشورهاي بزرگ و اقصاء نقاط جهان توزيع کننده دارد، توزيع کنندگان منتخبي که دانش توليدات ODE را مانند خود پرسنل ODE دارند. شيرهاي ODE کلاً در ايتاليا ساخته و توليد مي شوند.
توليدات ODE داراي ISO 14000:2004 و OHSAS-18000:2007 مي باشد.
شير برقي يک دستگاه الکترومکانيکي است که در آن بوبين (مگنت) از يک جريان الکتريکي براي توليد ميدان مغناطيسي استفاده کرده و باعث يک مکانيسم براي به حرکت در آمدن اسپول داخل شير براي باز و بسته شدن آن مي شود. شير برقي به دو دسته 1- اوپن NO 2- کلوز NC تقسيم مي شود . از نظر راه يا پورت ورود و خروج يا دريچه ورود و خروج به دو دسته 2/2 و 3/2 تقسيم مي شوند.
شير برقي اوپن NO : به شيري گفته مي شود که شير در حالت عادي باز مي باشد و جريال در آن برقرار است و وقتي برق به بوبين يا مگنت شير برقي بدهيم جريان بسته مي شود.
شير برقي کلوز NC : به شيري گفته مي شود که شير در حالت عادي بسته است و جريان در آن برقرار نيست و ووقتي برق به بوبين يا مگنت شير برقي بدهيم جريان باز مي شود.
شير برقي 2/2 : منظور از 2/2 تعداد راه هاي ورود و خروج است که در اين نوع يک خروج و يک ورود داريم. اين نوع شير ها در بازار به دو صورت اوپن يا باز و کلوز يا بسته هستند.
شير برقي 3/2 : منظور از 3/2 تعداد راه هاي ورود و خروج است که در اين نوع يک ورود و دو خروج داريم , خروجي دوم براي وقتي است که جريان قطع است و ما مي خواهيم جريال باد يا سيال در شيلنگ نماند و به بيرون هدايت شود. اين نوع شير ها هميشه اوپن يا باز هستند.
شير برقي براي موارد مخالفت استفاده ميشود برخي از اين موارد عبارتند از : باد (پنوماتيک) , آب , گاز , بخار , اسيد , روغن , بنزين , گازوئيل , نفت و … بوبين يا مگنت شير برقي هم در انواع ولتاژها وجود دارد 12 و 24 و 48 و 110 و 220 ولت هم AC و هم DC و همچنين مي توان براي کنترل زمان باز و بسته شدن شيربرقي به آن تايمر هم اضافه نمود که براي موارد آبياري هوشمند و تخليه کمپرسور هوا و … استفاده مي شود.
تعدادي پارامتر کليدي در انتخاب شير برقي ها موثر مي باشد. در ابتدا از لحاظ کلي شير هاي برقي را به طور تقسيم بندي معرفي مي نماييم.
انواع شير برقي از لحاظ جنس :
1- شير برقي برنجي
2- شير برقي پلاستيکي (پلي اتيلن)
3- شير برقي چدني
انواع شير برقي از لحاظ ولتاژ کارکرد :
1- 220VAC
2- 24VAC
3- 24VDC
4- 12VDC
5- تايمر دار باطري خور
بنابر تقسيم بندي هاي بالا مي توان شير برقي مورد نظر خود را انتخاب کنيد. البته قابل ذکر مي باشد که شير برقي هاي پلاستيکي (پلي اتيلني) همگي با برق 24VAC کار مي کننده و سلونوئيد هاي ديگر با ولتاژ مختلف به آن ها سازگار نيست. همچنين شير برقي هاي چدني فلنچ دار مي باشند و براي شير هاي 2 اينچ به بالا معمولا ساخته مي شوند.
از آنجايي که از شير برقي به منظور قطع و وصل نمودن جريانات آب و ساير مايعات در طول مسير اتصالات خطوط لوله هاي اصلي و فرعي استفاده مي شود لذا لازم است اين قطعه توسط کنترلرهاي مستحکم و مرغوب مانند کنترلر هانتر يا تايمرهاي ديجيتال و مکانيکي، کنترل و محافظت شود. شکل ظاهري اين نوع شير برقي به گونه اي است که بر روي کلاهک در دار اين شير يک پيچ ساخته شده است که به واسطه آن مي توان تمامي جريانات مايعات را به صورت دستي نيز قطع نمود. به طور کلي به موجب بالا بودن سيستم ايمني اين نوع شير برقي، از آن در پروژه هاي بسياري استفاده مي شود. زيرا اين شير به بهترين شکل ممکن مي تواند نقش کنترلي خود را در جريانات مختلف ايفا نمايد.
درباره این سایت